Orkesteret

Møt Musical Director (MD) Matthew Reeve!

Matthew er musikalsk ansvarlig, arrangør, repetitør, pianist og kapellmester for Grease på Chateau Neuf. Han har sin utdanning fra King’s College London med spesialisering innenfor musikkteater fra 30-tallet, Sondheim og Wagner.

Han har jobbet som MD i produksjonene The Complete Works of William Shakespeare (Abridge), Playhouse Creatures, The Nose, The Caucasian Chalk Circle, Lady Windermere’s Fan (The MAC, Belfast and Irish Tour), Fame, The Wiz, Footloose, Guys and Dolls, Billy Elliot Regional Showcase (Milton Keynes Theatre), Oliver!, Into The Woods (Edinburgh Playhouse), Den Hvite Dame (Fredriksten Festning, Halden, Norway), The 39 Steps, Hansel and Grettel (Lyric Theatre, Belfast), Live At The Tower (The Tower of London), Annie Get Your Gun, Tinseltown, Hunchback The Musical (Theatre At The Mill, Newtownabbey), Molly Wobbly (Lyric Theatre, Belfast, Assembly Rooms, Edinburgh, Leicester Square Theatre and The Phoenix Artist Club), Jack Frost’s Frozen Christmas, Santa Claus The Musical (Pavilion Theatre, Worthing), Cabaret, 25th Annual Putnam County Spelling Bee, Sweet Charity (The MAC, Belfast), The Tempest, Twelfth Night (Minack Theatre), Fred & Georgie (LineUp Festival, Greenwich Theatre), Guys and Dolls (Regent Theatre, Stoke-On-Trent), The Break: A New Musical (PickNMix Festival, The MAC, Belfast), Our House (Bernie Grant Arts Centre), Elegies for Angels, Punks and Raging Queens (The Black Box, Belfast), Company, Hair (The Karamel Club), Dying For It, Marat/Sade (The Pleasance Islington), Emma, The Fix (The Albany) and The American Clock (Jacksons Lane and The New Players).
Pantomime credits include: Sleeping Beauty, Jack and the Beanstalk (Towngate Theatre, Basildon), Aladdin (Marina Theatre, Lowestoft), Dick Whittington, Cinderella (Milton Keynes Theatre) and Aladdin (The Landor).

Øvrige produksjoner han har medvirket i som MD, orkestrasjon og komposisjon er One Man (Pentameter), Stepping Out, The Visit, Sweet Charity, Assassins, Cabaret, Henry V, The School for Scandal, A Midsummer Night’s Dream, The Burston School Strike, The Wizard of Oz, The Oresteia Trilogy, The Jungle Book, West Side Story and Flora the Red Menace.
Vocal coaching credits include: Spring Awakening (National Tour), Protection (The Theatre Museum), Breezeblock Park (Albany Theatre), Godspell (Battersea Arts Centre), Carousel, Nunsense (Bridewell Theatre), A Little Night Music (Chelsea Theatre), Sweet Charity (Shaw Theatre), Children of Eden, Jesus Christ Superstar (St Paul’s Church), The Hot Mikado (Hoxton Hall), The Goodbye Girl, Merrily We Roll Along (Cochrane Theatre), and The Pirates of Penzance (The Pleasance Islington). Directing credits include: Yerma, The Caucasian Chalk Circle, A Little Night Music, Nine and Sweet Charity.

Studioinnspillinger inkluderer Den Hvite Dame (Original Cast EP), Tinseltown (Original Cast EP), Hansel and Grettel (15th Anniversary Live Cast Recording), Molly Wobbly’s Tit Factory (Original Cast Recording) and Elegies for Angels, Punks and Raging Queens (Northern Irish Cast). Matthew er også musikalsk ansvarlig og arrangør for Olivier Award-vinner Leanne Jones’ cabaret Have You Met Miss Jones?

Dette er Matthews andre produksjon i Norge og den første i Oslo og han gleder seg til å starte arbeidet med en av sine desidert største musikalfavoritter, Grease!

Møt Frøydis Grorud, forestillingens saksofonist og fløytist. Hun ble født i Skien men er nå bosatt i Drammen.

Grorud er utdannet ved Agder musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. For tiden holder hun på med en master i Tradisjonskunst ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun spiller blant annet med Torun Eriksen, og i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro. I mars 2009 kom hennes første solo-CD, Himmeldryss – en instrumentalplate der hun tolker kjente salmer.

Frøydis Grorud var medkomponist på CD-en Markblomster og potteplanter, – en plate hvor Grorud sammen med medkomponist Espen Gjelstad Gundersen tonesatte 15 utvalgte dikt av Henrik Ibsen. I tillegg har hun gitt ut platene Fra hjerte til Hjerte sammen med pianist Trond Lien, Psalmfullness med organist Ulf Nilsen , Duften av liv sammen med Trude Kristin Klæboe ( bel en bestselger i 2015) Stille som snø og Melting Sound ( Jazzland rec).

Hun er fast saksofonist i husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat. Bandets kapellmester er pianist Trond Lien. Bandet for øvrig består av gitarist Børge Petersen Øverleir, bassist Erik Højgaard Anti og trommeslager Ole Petter Hansen.

Frøydis Grorud mottok Telemark fylkeskommunes kulturpris i 2010.

Jonny Martin er forestillingens gitarist samt MD assistent. Jonny kommer fra Belfast men er bosatt i London hvor han livnærer seg som komponist, arrangør, musikkprodusent og live-musiker.

Som gitarist og MD (musical director) har han jobbet internasjonalt med en rekke produksjoner innen pop og musikalteater. Senest med Olivier Award-vinner Matt Henry samt på turné med Cyndi Lauper. Han har også komponert for film, tv og reklame, bl.a. til filmen «Home» som vant BAFTA for beste kortfilm og som ble produsert av FN. (Filmen inneholdt også musikk fra Coldplay og Noah & The Whale)

Jonny gleder seg til å begynne å jobbe med Grease på Chateau Neuf!

Det kommer til å rocke fra orkestergrava på Chateau Neuf når Grease inntar scenen januar neste år. Møt vår bassist Geir Kristian Breivik, mest kjent som «GK».

Etter fullført utdanning ved Musikkonservatoriet i Agder i 2002, har GK arbeidet som freelancemusiker og musikkprodusent. Han har spilt med en rekke kjente og kjære artister som Wenche Myhre, Anders Elijas, Marian Aas Hansen, Mia Gundersen og Heine Totland for å nevne noen. Han har medvirket i produksjoner som Diva & the beast (Chat Noir), Buddy Holly (Folketeateret), Billy Elliot (Folketeateret), Showgirls (Chat Noir) osv

Her har du vår trommis – Eirik-André Rydningen!

Eirik-André har bakgrunn fra korps, band, rockeklubb, programmering av synther, samplere og computere.
Han studerte musikk ved UiO i 1993/94 og har vært freelance musiker i Oslo siden 1995. Hovedsaklig trommeslager, men jobber også som keyboardist/pianist, studiotekniker, programmør, låtskriver og produsent.

Han har turnert, spilt på scene eller i studio med bl.a. Jahn Teigen, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Henning Kvitnes, Anneli Drecker, Tommy Nilsson, Elisabet Andreassen, Multicyde, Trond Viggo Torgersen, Ole Paus, Anita Skorgan, Dollie Deluxe, Bertine Zetlitz, Sissel Kyrkjebø, M2M, Samantha Fox, Marian Aas Hansen, Chesney Hawkes og Nik Kershaw for å nevne noen.

Studioproduksjon/trommeinnspilliing i 2011 og 2012 på ny CD med Chesney Hawkes (Real Life Love) og nytt album med Nik Kershaw i 2012 (Eight). Har også medvirket i NRK produksjoner som bl.a. Den store Klassefesten, Kjempe-sjansen, Idrettsgalla og Spellemannprisen.

Har i september 2013 vært én av to i forestillingen/turnéen «THE 80s» i regi av DKS for ungdomstrinnet. Produsert av Akershus fylkeskommune.
Spilt trommer, programmert og spilt keyboards samt produsert, mikset og mastret Trond Trudvang sin 3. utgivelse “Sola i ryggen” som kom ut i 2015. Har mikset og spilt trommer på Asle Beck sitt siste album “Tanker fra i går” og er fast medlem i bandet til Asle. Produserer for og spiller på ny plate for Asle Beck som kommer i oktober 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *