Hilde Lyrån

Hilde startet som danser i 1983 hos Einar Schanke i revyen Revy 83. Hun arbeidet senere mye med Schanke og Dag Frøland på ABC-teatret, Chat Noir og Chateau Neuf i revyer som blant annet Slottstappet, Norge i våre hjerter, Revy for alle penga, og Einar Schankes 40-års jubileumsrevy.

Hun har også medvirket i musikalene My Fair Lady, Sweet Charity, Hair, Jungelboken og Sound of Music. Fra høsten 1994 jobbet hun i lengre tid med Tom Sterri i hans revyer på ABC-teatret og Chat Noir: Festrevy for Norge, Typisk Norsk, I Leende Live og Damenes Aften.

Sommeren 1999 og våren 2000 spilte hun i et show med Brede Bøe kalt Med Hilde under armen og Brede i bånd. Dette resulterte senere i 10 episoders serie som ble sendt på TV 2 våren 2002 som het Hilde & Brede show. Sommeren 2002 spilte hun i showet Men tankene mine får du alltid sammen med Kjersti Elvik og Lisa Tønne. I 2005 hadde hun en av hovedrollene som danser i stykket The Dancing Man, som var lagd som en hyllest til den amerikanske danseren, koreografen og regissøren Bob Fosse. Forestillingen var senere på turné flere steder i Europa.

I 2005 var hun aktuell i revyen Vi er i hundre sammen med Brede Bøe, Sven Nordin og Lisa Stokke. Stykket ble lansert i forbindelse med 100 års markeringen for unionsoppløsningen. I 2007 var hun en av damene i «Showgirls» på Chat Noir, sammen med Elisabeth Andreassen, Guri Schanke og Marian Aas Hansen, og i 2012 spilte de samme damene «The Showgirls must go on» , også på Chat Noir. Lyrån ble i 2008 tildelt Leif Justers ærespris.

Lyrån har også medvirket i «Taube» på Edderkoppen Teater i 2009, og «Jeppe» på Chat Noir i 2013 hvor hun spilte mot Øivind Blunck. Hun er nå nok en gang klar for musikal med Blunck, nå som Mrs. Lynch i Grease på Chateau Neuf!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *