Øivind Blunck

47 år har gått siden Blunck debuterte i en stumrolle som Spelemannen» i Spelemann på taket» 18  år gammel.

Å ramse opp alle roller etter det vil selvfølgelig bli en langdryg affære , men etter 40 teaterstykker på Det Norske Teatret gikk han over i showbusiness for alvor og vendte bare tilbake til Det Norske for hovedroller i musicals slik som Cats, Les Miserables m/flere og  hadde snaut 10 år med revyer hos Einar Schanke også i denne tiden.

På denne tiden kom jo også Reidar som tok landet med storm og Fridtjof som kom 4 år etter i 1991. Samarbeidet med Hege Schøyen varte i 9 år og over 1000 forestillinger. To one-man show hadde han også på Dizzie Showteater. I den senere tid har han gjestet Operaen også denne gang sammen med Hege og han har  spilt Jeppe og senest Diva and the Beast på Chat Noir. Det siste året har han turnert med showet Absolutt Øivind.

Mange priser har det blitt: Juster prisen, Leonard-statuetten og Komiprisens ærespris for å nevne noen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *