Charlotte Brænna

Charlotte er født og oppvokst i Oslo. Hun gjorde sin første profesjonelle musikaljobb som 10-åring i Jungelboka på Det Norske Teateret og Putti Plutti Pott i Oslo Spektrum. Deretter var hun bitt av basillen og var med i opprettelsen av Den Norske Operas barnekor hvor hun har deltatt i oppsetninger som La Boheme, Spar Dame og Hans og Grete.

Charlotte gikk videre på dramalinjen på Hartvig Nissen videregående før det bar videre på treårig musikalteater utdannelse på Bårdar Akademiet. Hun har medvirket i High School Musical på Akershus teater og var med i ungdomsserien Fryktfaktor 11 på NRK. Etter endt skolegang jobbet hun en periode i showene til 2Entertain på Color Magic før hun i 2012 spilte Clara i My Fair Lady på Folketeateret samt understudy til hovedrollen Eliza Doolitle.

Våren 2013 spilte hun en annen hovedrollene, Lucille, i musikalen Parade og medvirket i Peer Gynt på Gålå i rollen som Ingrid. Høsten 2013 var Charlotte å se på Folketeateret i Annie i rollen som Mrs. Greer og understudy Lily og Grace. Våren 2014 medvirket hun i Jeppe på Bjerget på Drammen teater og spilte sommeren 2014 i forestillingen Herli Land. Charlotte spilte moren til Billy i Billy Elliot på Folketeateret høsten 2015. Samme år var hun også å se i rollen som Live i NRK-serien Dumpa. Våren 2015 medvirket hun i Chicago på Oslo Nye teater i rollen som Liz og understudy Roxie Hart.

Høsten 2015 spilte Charlotte i Mary Poppins, våren 2016 tok hun over hovedrollen som Mary Poppins. I 2016 gjorde hun musikalen The Sound of music på Kilden teater.
Hun dubber for tiden den nye Disney-prinsessen Elena i Elena av Avilor og medvirket nylig som Kathy Selden i storsatsningen Singing in the rain på Folketeateret.

I tillegg til å gjøre show og eventer har hun deltatt som sanger/danser på TV-produksjoner som Spellemannsprisen, Stjernekamp, Ski-VM, Nobelfredspris, Allsang på Grensen for å nevne noen. Charlotte gjør også koreografi og regi-oppdrag. Senest var West End’s kompaniforestilling på Edderkoppen teater hvor hun hadde regi. Våren 2017 var hun aktuell i den nyskrevne musikalen Tivolihaven som ble spilt på Blå Grotte. Til høsten blir Charlotte å se i Les Miserables på Folketeateret i Oslo. Hun er også å se som artist i showgruppen StarWorkers.

Charlotte kan nesten ikke vente med å få spille drømmerollen Sandy i Grease med premiere på Chateau Neuf 24. januar 2018!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *